CS

Průvodce ekonomikou v CS2 s Lorgarem

Schopnost hospodaření v CS2 je důležitou dovedností, která ovlivňuje výsledek celého zápasu a pomůže vám zvýšit procento vítězství. Proto pro vás hráči připravili kompletního průvodce hospodaření CS2.

Základy ekonomiky v CS2

Ve hře CS2 jsou k nákupu zbraní, munice a granátů během zápasu potřeba peníze. Hráči dostávají peníze po každém dokončeném kole. Určitá kritéria určují, kolik peněz získáte na další kolo, záleží na:

– Zabití

– Výsledku kola (výhra nebo prohra)

– Umístění/zneškodnění bomby

Nyní si o každém z těchto faktorů řekneme více.

Odměna za zabití v daném kole

Výše odměny za zabití závisí na zbrani, kterou nepřítele zabijete. Například za zabití puškou obdržíte 300 dolarů a za zabití samopalem 100 dolarů. Nejvýnosnější je zabití nepřítele nožem, za které obdržíte 1500 dolarů. Vidíte, že čím dražší je zbraň, tím méně peněz vám vynese za jedno zabití.

Odměna za zabití určitou zbraní:

– Nůž – 1500 USD

– Brokovnice (kromě XM1014) – 900 USD

– Samopaly (kromě P90) – 600 USD

– XM1014 – 600 USD

– Útočné pušky a samopaly – 300 USD

– Granáty – 300 USD

– Pistole – 300 USD

– P90 – 300 USD

– Zeus x27 – 100 USD

– AWP – 100 USD

Výsledek kola

Po každém kole dostanete určitou částku peněz bez ohledu na to, zda jste někoho zabili, nebo ne. Tato částka je určena výsledkem kola.

Za vítězství v kole obdrží každý hráč 3250 dolarů. Pokud kolo prohrajete, obdrží každý z vás 1400 dolarů, jedná se o takzvaný „bonus za prohru“, ale pokud se jedná o sérii porážek, částka se zvýší o 500 dolarů, až dosáhne 3400 dolarů.

Vítězství v kole pro stranu T s pomocí výbušnin přináší 3500 dolarů, stejnou částku obdrží strana obrany, pokud vyhraje kolo zneškodněním bomby.

Umístění bomby

Hráč, který bombu položí, získá dalších 300 dolarů, a pokud váš tým kolo prohraje, všichni hráči získají dalších 600 dolarů.

Pokud zemřete při hře za stranu T po vypršení oficiálního časovače kola a neumístili jste bombu, obdržíte v dalším kole 0 USD. Proto může být někdy výhodné zemřít před vypršením časovače, pokud máte pocit, že kolo už nelze zachránit. To je třeba brát v úvahu i při hře za stranu CT, takže můžete počkat, až vyprší časovač, a teprve poté zabít hráče, který zachraňuje.

Ekonomické strategie v CS2

Není to tak dávno, co společnost Valve přidala možnost, aby hráči viděli částku, kterou obdrží na začátku dalšího kola. Díky tomu bylo řízení ekonomiky během hry o něco jednodušší. Je třeba vědět, že na plnohodnotný nákup pro stranu T potřebujete přibližně 5000 dolarů a pro stranu obrany se tato částka zvyšuje na přibližně 6000 dolarů.

Nyní v CS2 existuje několik zavedených pojmů souvisejících s ekonomikou, které by měl znát každý, kdo hraje.

  • Eco-round znamená „nic nekupovat“. Jedná se o kolo, kdy váš tým nemá vůbec žádné peníze a je nucen šetřit peníze na další kolo. V eko-kole se hraje s výchozí zbraní, ale pokud má některý z hráčů o něco více peněz, může si koupit lepší zbraň nebo granát. Hlavním cílem těchto kol je obětovat jedno kolo za možnost plnohodnotného nákupu dalšího kola. Pokud hrajete za T, měli byste se zaměřit na rostlinu, abyste získali další peníze.
  • Vynucený nákup znamená plný nákup bez ohledu na vaši ekonomickou situaci. Používá se, když potřebujete vyhrát další kolo bez ohledu na cokoli. Je to strategie s vysokým rizikem a vysokou odměnou a měla by být používána s rozvahou.
  • Semi-buy je něco mezi eco-buy a full-buy. Je určen pro případy, kdy máte peníze, ale ne dost na pušku a plnou výzbroj. Můžete používat granáty a levnější zbraně, jako jsou SMG, brokovnice, Famas/Galil.
  • Plný nákup – v tomto kole máte dostatek peněz na nákup pušky, granátů a plné zbroje. Na straně CT je to obvykle také sada zneškodňovačů. Je však třeba mít na paměti, že pokud jste provedli plný nákup a máte na zůstatku nulu, pak v případě, že kolo dopadne špatně, musíte včas přestat a přemýšlet o záchraně, protože další kolo může být ekonomické.
  • Hrdinský nákup je, když si jeden hráč v týmu koupí lepší zbraň, zatímco ostatní dělají eko. Tímto způsobem sázejí na to, že tento hráč bude hrát v kole klíčovou roli a může přinést vítězství. Pro takové kolo je však třeba mít strategii, jak jediného gana v týmu správně realizovat, protože neuvážené akce mohou ekonomiku týmu na mnoho kol zničit.
  • Anti-eko – toto kolo se často hraje v očekávání, že soupeř bude mít špatné eko. Zde často nakupujete zbraně, které dávají vysoké odměny za zabíjení, abyste získali další peníze.

Tipy pro ekonomiku v CS2

Koordinujte nákupy se svým týmem. Pokud nakoupíte AK-47 a zbytek vašeho týmu bude hrát s pistolemi, bude obtížné dané kolo vyhrát. Ano, můžete takové kolo vyhrát, ale pokud se vám to nepodaří, můžete se v dalším kole stát slabým místem týmu, což povede k porážce a kolapsu ekonomiky.

I když hrajete sólo, dívejte se na peníze svého týmu a snažte se nakupovat za peníze svých spoluhráčů. Tím, že udržíte svou ekonomiku na stejné úrovni jako zbytek týmu, výrazně zvýšíte své šance na vítězství v kole.

Také proveďte kompetentní správu ekonomiky. Pokud například hrajete se spoluhráčem na stejné dráze v obraně a máte ekonomické problémy, jeden z vás by měl nakoupit defusy a druhý vsadit na granáty. Tímto způsobem budete moci rychleji odstraňovat výbušniny a budete mít více času na znovuzískání elektrárny.

Nezapomeňte na předávky. Pokud máte nějaké peníze navíc, pomozte spoluhráči je ušetřit a zlepšit tak jeho ekonomickou situaci.

Doufáme, že tento návod zlepšil vaše pochopení ekonomiky v CS2 a pomůže vám k častejším výhrám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit
Lukáš Dvořák

Lukáš Dvořák

Tvůrce obsahu na Lorgar Blogu

Všechny novinky
Populární příspěvky
PŘIDEJTE SE DO KMENE LORGAR!

Užijte si hraní oblíbených her s vysoce kvalitním vybavením. Streamujte své hraní a nahrávejte videa pomocí špičkových multimediálních zařízení. Mluvte se spoluhráči a přáteli, nahrávejte podcasty s nejlepší kvalitou zvuku.

Kde koupit Lorgar ve Vaší zemi >>>

Získejte další výhody

Zaregistrujte se ještě dnes