CS

Periferie Lorgar Recenze od KODIAK: Kvalita a cenová dostupnost

Společnost Lorgar pokračuje ve spolupráci s renomovanými hráči a tentokrát herní periferii Lorgar otestoval známý maďarský streamer Kodiak. Spoiler: vedle starých značek, které vyrábějí dobré produkty už desítky let, se na trh prodírá i Lorgar a vypadá opravdu slibně. Kodiak otestoval následující produkty: herní myš JETTER 357, 104klávesovou klávesnici AZAR 514, sluchátka KAYA 460 a webovou kameru LORGAR RAPAX 701. Pojďme se ponořit do toho, co si Kodiak myslí o produktech Lorgar.

Začneme s myší, kde byl Kodiak překvapen její cenou. Pro ty, kteří hledají cenově dostupnou myš pro hráče, by myš JETTER mohla být vynikající volbou. Tato ergonomická herní myš je navržena pro úchop dlaně, je vybavena 6 programovatelnými tlačítky a RGB podsvícením. Pro upřesnění Kodiak uvedl:

“Na první pohled si není na co stěžovat, dokonce i opěrka palce je mimořádně dobře umístěna. Není příliš velká a přestože mohu používat pouze symetrické myši, byla pro mě tato myš naprosto pohodlná. Její hmotnost není nijak nadměrná, celkem váží 75 gramů. Její vzhled je tedy naprosto v pořádku, ale to samozřejmě samo o sobě nestačí k tomu, aby se jednalo o dobrou myš. Pojďme se podívat dovnitř. Myš JETTER využívá frekvenci 1000 Hz a je vybavena snímačem Pixart ATG-4090”.

Podle Kodiaka vyrábí společnost Pixart vysoce kvalitní senzory a je jednou z největších společností, které dodávají senzory mnoha velkým značkám. Během testovacího období Kodiak získal zkušenost, že tento snímač je spolehlivý a přesný, přestože je podle jeho názoru pravděpodobně levnější.

Přesuneme-li se ke klávesnici, jedním z výrazných rysů modelu AZAR 514 je její dvojí vzhled. Masivní hliníkový rám je standardně dodáván v bílé barvě, ale pokud dáváte přednost tradičnějšímu vzhledu, můžete ke klávesnici připojit černý kryt.

“Co se týče spínačů,” říká Kodiak, “nebylo pro mě snadné najít o nich informace, tyto spínače nejsou na trhu nejběžnější. AZAR používá lineární spínače “Dream”. Jedná se o továrně mazané pětikolíkové spínače s ovládací silou 40 gramů a celkovým zdvihem 4 milimetry. Jsou certifikovány na 50 milionů stisků kláves, což zaručuje jejich dlouhou životnost. Jinak jsou jejich specifikace velmi podobné široce oblíbeným spínačům Cherry MX Red a srovnatelný je i jejich zvuk.”

Sluchátka KAYA 460 jsou vybavena oboustrannými náušníky a nastavitelnou čelenkou. Jejich mikrofon s potlačením šumu lze vysunout a ztlumit. Frekvenční rozsah sluchátek KAYA se pohybuje v rozmezí 20 až 20 000 hertzů, což Kodiak považuje za průměr. Jedním z pozoruhodných aspektů je podle Kodiaka pohodlí při nošení těchto sluchátek. Kodiak zmínil:

“Zvláště užitečné je, že se mikrofon při ztlumení rozsvítí červeně. Je také důležité si uvědomit, že v softwaru sluchátek lze nastavit mnoho věcí, včetně toho, jak hlasitá mají být.”

Kodiak potvrdil, že LORGAR RAPAX 701 je fantastická malá kamera, kterou sám používá.

“S automatickým ostřením, dvěma mikrofony s aktivním filtrováním zvuku a krytem, který lze použít k zakrytí webkamery, pokud ji zrovna nepoužíváte. V současné době tuto kameru používám a jsem s ní naprosto spokojen.”

“Vyměnil jsem svoji starou webkameru, která měla rozbitou základnu. RAPAX má podobnou konstrukci základny, ale díky dvěma vlastnostem je mnohem použitelnější. Jednou z nich je, že kabel USB lze z kamery vytáhnout. To výrazně usnadňuje nastavení a případné přemístění. Druhou je, že je k základně připojena kloubem, takže ji lze nejen nastavit nahoru a dolů, ale také s ní pohybovat všemi směry a snadno tak nastavit ideální úhel pro streamování,” uvedl Kodiak.

 

A konečně, stejně jako všechny hlavní značky, i společnost Lorgar poskytuje centralizovaný software pro synchronizaci svých periferních zařízení. Podle Kodiaka systém Well-Played po instalaci softwaru Lorgar automaticky rozpozná vaše zařízení, ať už jde o webovou kameru nebo myš. Pokud máte navíc více zařízení RGB, můžete osvětlení synchronizovat. Software generuje statistiky o používání periferních zařízení a uživatelé si mohou přizpůsobit různá nastavení.

Chcete-li se o KODIAKOVI dozvědět více, můžete sledovat kanály známého hráče na Instagramu, Twitchi a YouTube nebo si přečíst celou recenzi.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit
Lukáš Dvořák

Lukáš Dvořák

Tvůrce obsahu na Lorgar Blogu

Všechny novinky
Populární příspěvky
PŘIDEJTE SE DO KMENE LORGAR!

Užijte si hraní oblíbených her s vysoce kvalitním vybavením. Streamujte své hraní a nahrávejte videa pomocí špičkových multimediálních zařízení. Mluvte se spoluhráči a přáteli, nahrávejte podcasty s nejlepší kvalitou zvuku.

Kde koupit Lorgar ve Vaší zemi >>>

Získejte další výhody

Zaregistrujte se ještě dnes