CS

Recenze herních mikrofonů Lorgar

Max Shelest, uznávaný blogger, se pustil do podrobného průzkumu herních mikrofonů Lorgar a přiblížil nám jejich technickou zdatnost a výkonnost. Maxův stručný závěr: “Přesně tak, jak to máte rádi, za málo peněz hodně muziky.” Kdo se však touží dozvědět více, může se hlouběji ponořit do Maxovy recenze, kde se s mikrofony Lorgar seznámí blíže:

Fanoušci Warhammeru si přijdou na své. Lorgar je nová značka herních produktů, která teprve začíná působit na trhu. Mikrofony Lorgar nejsou určeny jen pro hráče, ale zaměřují se i na širší okruh zákazníků, například mikrofony pro streamování, blogery, podcastery atd.

Společnost Lorgar tvrdí, že hlavní myšlenkou jejich produktů je kvalita s dobrým designem za rozumnou cenu. V podstatě nabízí 2 tipy mikrofonů: Soner a Voicer. Jedním z nich je základní model Lorgar Soner 313 a druhým Voicer 521, který je o něco vymakanější. Další dva jsou rovněž Lorgar Voicer 721 a 931.

Mikrofon Lorgar 931 se dodává s pop filtrem a výsuvným ramenem. Pokud tedy potřebujete nějaké další funkce, jako je výsuvné rameno, pop filtr atd., musíte si připlatit. Pokud nic z toho nepotřebujete, stačí vzít základní model a můžete vyrazit.

Mimochodem je třeba zmínit, že Lorgar má skvělé obaly; je vidět, že si na nich dali záležet. A I když byste to možná od levných mikrofonů nečekali, všechny jsou pěkně zabalené.

Podívejme se na mikrofon Soner 313

Jednoduchý design, nic neobvyklého, prostě herní mikrofon.

Kovové tělo, kovová mřížka na horní straně, standardní stojan s plastovým uchycením a kovovými nohami. Šroubuje se na adaptér. Umístění mikrofonu na stole je dostačující. Při správném úhlu plní svůj účel. A to je v podstatě vše, co od něj potřebujete. K počítači nebo jakémukoli jinému zařízení se připojuje přes USB. Jeho kabel je odpojitelný, formát Typu A a B. Jsou zde dvě tlačítka. Jedno pro hlasitost mikrofonu, druhé pro ovládání ozvěny.

Stojan před otřesy chrání, ale neměli byste od něj mnoho očekávat. Samotný mikrofon pracuje pouze v jednom režimu: jednosměrové snímání. Snímá tedy pouze zvuk z toho, co je před ním. To je dobře, protože například pro streamery je tento režim nejvhodnější. Během vysílání neuslyšíte klikání myši.

Nyní se přesuňme k hernímu mikrofonu Lorgar Voicer 931

Jelikož se jedná o stejný mikrofon jako modely 521 a 721, můžete posoudit rozdíl mezi nimi a modelem 313. Já osobně slyším rozdíl. U modelu 313 je slyšet více šumu v pozadí. Tady ho prakticky není slyšet.

Voicer je také základní model, ale s lepším zvukem. A sám o sobě je o něco zajímavější.

Má také kovové tělo. K dispozici je pouze jedno tlačítko pro nastavení hlasitosti mikrofonu. A je správně umístěné v jeho spodní části. Pokud se omylem dotknete tlačítka ztlumení, je v přední části dioda, která se při ztlumení mikrofonu rozsvítí červeně. Nebo zeleně, pokud není. Takže okamžitě víte, jestli jste ho omylem ztlumili, nebo ne. Tento model se připojuje pomocí kabelu typu C typu A. Je to mnohem pohodlnější.

Má celokovový stojan, který je o něco stabilnější, protože je silnější. Uchycení je plastové, vhodné pro výsuvné rameno. A mimochodem, je zde adaptér pro montáž do úzkých míst, který model 313 nemá. Kromě toho je zde také 3,5mm jack pro připojení sluchátek.

Tento PC mikrofon Lorgar, stejně jako Soner 313 nebo mikrofony 721 a 931, pracuje pouze v režimu jednosměrového snímaní. Jeden režim pro všechny mikrofony. Tedy opět režim, který zaznamenává pouze to, co je před mikrofonem.

Myslím, že je opravdu dobré, že v levných mikrofonech nejsou žádné zbytečné věci, které prostě nepotřebujete. I když na druhou stranu, pokud například potřebujete mikrofon se stereo režimem, tedy chcete nahrávat podcasty s kamarádem, jeden sedí na jedné straně stolu, vy na druhé, s mikrofonem mezi vámi, pak je stereo režim určitě potřeba, aby nahrával vás oba. A to by vám tyto mikrofony nevyhovovaly.

Dobrá, předpokládejme, že vám vyhovuje model 521, ale chcete lepší výbavu. K tomu je tu model 721. Jak jsem již zmínil, mikrofon je zde naprosto stejný, mění se pouze výbava. Stojan je zde také jiný, také kovový, ale stabilnější a výškově nastavitelný. Součástí balení je také plastový úchyt a samostatný pop filtr, aby vás při nahrávání nebyly ostré zvuky do uší. A pak je tady nejvyšší model řady, Voicer 931.

Zaprvé má již tlačítko pro ovládání hlasitosti pro sluchátka, které se nachází na zadní straně. Kromě plastového úchytu a pop-filtru je součástí balení také výsuvné rameno. To je také jednoduché, ale dobře vyrobené, kovové, a je mnohem pohodlnější s ním nahrávat nebo streamovat, protože nárazy do stolu nebudou tak slyšet. Pokud potřebujete mikrofon umístit přímo na stůl, pak je součástí balení také běžný stojan, úplně stejný jako u modelu 521.

Z mé strany mohu dodat, že celkově se Lorgar podle mého názoru osvědčil docela dobře a dostat na trh další levný mikrofon, který zní slušně, je vždycky plus. Zvlášť pro vás, protože máte na výběr. A když už jsme u toho výběru, Lorgar mimochodem dělá super věc, kdy nabízí jeden mikrofon, jen se k němu dodává další příslušenství, které, pokud ho potřebujete, si dokoupíte. Pokud ne, neplatíte za ně, prostě si pořídíte jen samotný mikrofon, který zní slušně. Když už jsme u toho zvuku, osobně se mi víc líbilo, jak zněl mikrofon od 521 a výš, ale pokud například potřebujete jen chatovat s přáteli na Discordu a stačí vám levný mikrofon, tak si můžete pořídit základní 313 a neřešit to.

Max ve své videorecenzi, kde vybaluje, porovnává zvuk a zkoumá nastavení mikrofonu, nabízí neocenitelné poznatky pro audio nadšence. Zajímají vás výsledky a srovnání s mikrofony jiných výrobců? Nenechte si to ujít – klikněte na odkaz níže a podívejte se na celou Maxovu recenzi.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se vám také líbit
Lukáš Dvořák

Lukáš Dvořák

Tvůrce obsahu na Lorgar Blogu

Všechny novinky
Populární příspěvky
PŘIDEJTE SE DO KMENE LORGAR!

Užijte si hraní oblíbených her s vysoce kvalitním vybavením. Streamujte své hraní a nahrávejte videa pomocí špičkových multimediálních zařízení. Mluvte se spoluhráči a přáteli, nahrávejte podcasty s nejlepší kvalitou zvuku.

Kde koupit Lorgar ve Vaší zemi >>>

Získejte další výhody

Zaregistrujte se ještě dnes